Skip to main content

Equi Mare

De naam van ons project bestaat niet toevallig uit twee woorden met elk een eigen context. Door hen te verbinden, brengen we twee werelden bij elkaar en creëren we een nieuwe, betekenisvolle relatie.

Equi

verwijst naar paarden. Op ons domein la Fontenelle hebben we er vijf. Ze leven er, net als wij, verbonden met de natuur. Deze krachtige, gevoelige dieren zijn als spiegels voor de meester in onszelf. Als je dat wil, schakelen we ze in in jouw persoonlijk groeiproces: je verzorgt hen, je ontmoet hen, gaat samen met hen op stap, leidt ze of laat je leiden door hen. Jullie zetten elkaar in beweging, voelen elkaars energie, kwetsbaarheid en kracht.

 

Equi

verwijst naar equilibrium, evenwicht. Door te focussen op ons eigen verlangen, ontdekken we onze authenticiteit en kiezen we bewuster en bezield voor de verandering die we willen. In evenwicht met het vrouwelijke en het mannelijke in onszelf, het lichte en het donkere en met de hulp van de cycli in de natuur vinden we ons eigen evenwicht, onze eigen wijze en nieuwe harmonie.

 

Equi

verwijst naar equipe, naar de community die we vormen. Online en tijdens onze workshops op locatie bouwen we bruggen. Door aan te sluiten bij onze eigen levensbestemming, groeien we van zelfzorg naar zorg voor anderen en zorg voor onze samenleving, zorg voor de aarde.

Mare

verwijst naar de zee: de kracht en de getijden, de cyclus en de diepte. Het verwijst ook naar de maanzeeën, grote vulkanische vlakten op de maan die op aarde invloed hebben op de getijden, eb en vloed.

 

Mare

verwijst naar de maretak die zich hecht aan bomen. Vandaag is de plant met medicinale krachten het symbool voor wedergeboorte, liefde en geluk. Bij de Kelten was het een heilige plant: tijdens de midwinterceremonie sneed een druïde de maretak met een gouden sikkel uit de heilige eik.

 

Mare

verwijst naar het Engelse ‘mare’ een vrouwelijke paard, deel van het woord ‘nightmare’, het onbewuste dat ’s nachts voelbaar wordt.

 

Mare

verwijst naar het Oudnederlands: de mare brengen = de boodschap brengen. Equi Mare wordt dan de boodschap van de paarden.

Equi Mare is gul delen en dicht verbinden, in een respectvolle relatie met elkaar en met de natuur waar we deel van uitmaken. We plukken daar de vruchten van en zaaien nieuwe zaadjes.

Onze naam ken je…
maak nu kennis met ons aanbod.