Skip to main content

La Fontenelle

 

In La Fontenelle kun je een paar dagen verblijven en kunnen op vraag individuele begeleidingstrajecten en groepstrajecten plaatsvinden. Of je kunt een workshop van Equi Mare volgen van april tot oktober.

La Fontenelle is een authentieke boerderij met een woonhuis, een prachtige schuur en een charmant konijnen-en kippenhok. De plek beschikt over een ouder bos van eiken, hagebeuk en diverse andere bomen. Aan de rand van het bos stroomt La Sonne, een riviertje en een eigen bron. Voorts zijn er mooie uitgestrekte weiden waar de paarden in kudde samenleven, grazend, zich koesterend in de zon of genietend van een schaduwplekje.

La Fontenelle is een gehucht op 3 km van het dorpje Vigoux. Omringd door oude eiken, graaslanden en de stilte van de natuur is het een plek om tot rust te komen, te herbronnen en stil te staan bij je manier van leven om tot wijsheid te komen.

Een verborgen natuurschat…

La Fontenelle maakt deel uit van het Regionaal Natuurpark van de Brenne, één van de best bewaarde geheimen in Frankrijk. Het wild gebied, ook genoemd het ‘Land van de Duizend Meren’ ligt zowat 270 km ten zuiden van Parijs tussen Chateauroux en Poitiers. De Brenne is bezaaid met meer dan 2000 meren en heeft een oppervlakte van 166.000 hectare. De flora en fauna maken van dit gebied een gedroomde bestemming voor liefhebbers van planten en vogels. De meren, moerassen en rietvelden, bossen, heide en weiden (voor de Limousin of Charolais runderen) herbergen ruim 2300 diersoorten en 1200 plantensoorten.

… maar vlot bereikbaar

La Fontenelle ligt op 15 minuten rijden van de A20 naar het zuiden of van het treinstation van Argenton-Sur-Creuse. De trein brengt je in 2 uur naar Parijs waar je kunt aansluiten op de TGV richting Brussel.

Logeren of kamperen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een rustige verblijfplaats midden in de natuur dan kun je logeren in één van de twee gastenkamers in het woonhuis. Er is ook ruimte om te kamperen met tent of camper.

La Fontenelle is een goede uitvalbasis om de streek te verkennen en biedt een plek om thuis te komen. We serveren een gezond ontbijt met producten die zijn gekweekt op het domein of in de nabije buurt.

Reserveer je verblijf

La Fontenelle, een symfonie van de natuur

ruisend blad zingend in de wind
versterkt het verhaal van de vogels
hoefgeluid van sterke paardenbenen
zacht geloei van wilde runderen
zoemend gezang van insecten
versterkt door het stille gefladder van vlinders

lucht streelt de aarde
rivierwater likt de bodem
bomen grijpen de ondergrond
lange grassen wiegen de bovenlaag
groenten kleuren de tuin
allen in een natuurlijke harmonie

zachtheid van de mensen
verwarmen het steen
open armen spelen een duet
een golf van wonderlijke tonen
in eenheid met dier en plant
een symfonie van de natuur

S𝑒𝑟𝑔𝑒 D𝑒𝑣𝑟𝑖𝑒𝑛𝑑𝑡 

“Twee korte bezoekjes. Eén nacht met verblijf op weg naar het Zuiden, twee nachten met verblijf terug naar het Noorden. Twee welkome onderbrekingen in het hart van Frankrijk, op een plaats waar de snelweg je normaal doorheen jaagt, bezwaard met de gedachte pas half weg te zijn.

Met graagte verwensen wij dit naar het verleden, en daar zorgt de unieke locatie van La Fontenelle, samen met zijn bewoners voor. Even van de weg af tref je een andere wereld aan, ook al blijft een boerderij een gebouw gemaakt van hout en steen. Toch word je onmiddellijk geraakt door bij uitstek, de sterkte van La Fontenelle, vorm gekregen door een natuurlijke uitstraling waarin rust en eenvoud weldadig inwerken.

Op deze plek verschraalt het dagelijks opgelegd ritme om plaats te maken voor stilte en evenwicht in harmonie met moeder natuur. Peter en Marianne delen met zorg hun niet te verzilveren rijkdom met respect voor het zelf van de gasten. Niets moet, behalve wat de ziel goed doet, met goedkeuring en ondersteuning van moeder natuur. Hop en hoornaar, kerkuil en ree, Charolais-koeien en eiken, hond en paarden, relmuis en hagedissen, avondzon en stofweiden, allen spelen de rol van hun zijn om je onmerkbaar deelgenoot te maken.

Is het hoogmoed, is het eerder nederigheid, maar het gevoel dicht bij de eigen natuur te komen werkt verleidend. Er is enige weerstand nodig om de auto terug richting snelweg te sturen. Gelukkig zijn we begenadigd met zoiets dat we geheugen noemen, en als dit faalt zijn er nog altijd de foto’s, waar we onwetend op aangeven dat La Fontenelle een plaats is om graag eens naar toe te gaan.”

Frank & Marijke 

Ervaar zelf de energie van La Fontenelle.