Skip to main content

Ja, ik leef terug het leven dat in essentie helemaal bij mij hoort.

Op de achtergrond hoor ik het ruisende gefluister van de vlammen in de houtkachel. Blij met dit vertrouwde geluid en het gevoel van thuis zijn.  Afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen om de vernieuwde Equi Mare site online te brengen bij de Volle Maan van De Klif.

Waarvoor kies ik met Equi Mare? Welk verhaal breng ik in de wereld?

In deze periode van Samhain, die de overgang vormt van het oude naar het nieuwe jaar volgens de Keltische traditie ga ik op zoek naar mijn verlangen. De korter wordende dagen geven mij de kans om in alle stilte verder vorm te geven aan wat ik in het voorjaar op basis van mijn huidige oogst willen laten kiemen en verder groeien.

Als kind kon ik dagenlang spelen in een klein bosje van berkenbomen, eiken en populieren.  Ik wandelde urenlang in gezelschap van Sammy, mijn trouwe hond. Ik vertoefde tussen de paarden van mijn ouders en voelde hun rustig samen-zijn en ’s avonds kon ik gewoon tegen de vertrouwde notelaar uit rusten.
In de afgelopen periode, sinds lugnasad (het begin van de herfst) heb ik veel dagen terug op dezelfde manier doorgebracht. Net zoals toen, verbind ik mij opnieuw met de fluistering van de wind, de veranderende wolken. Ik geniet van de kleurrijke zonsondergang tussen mijn paardenkudde en verken samen met Ayla mijn omgeving. Ik leer de kleine verschillen in energie voelen, luister naar de stilte voel het ritme van de bomen en zie de veranderende kleurenpracht van de talloze paddestoelen. Ik omarm mijn leven dat in essentie helemaal bij mij hoort.

Een leven in flow die mij de kansen en uitdagingen biedt om een verschil te maken maar ook tegemoet komt aan mijn verlangen naar herbronning, verstilling. Tijd nemen voor mezelf.

Ik weet nu verandering is mogelijk door geduld te oefenen, te leren vertrouwen en af en toe de moed te hebben om gewoon eens te springen. Ik herken het. Ooit gaf ik gaf een vastbenoemde job op om te gaan pionieren met ‘paarden en persoonlijke groei’ en boekte succes. Mijn drive en enthousiasme helpen mij onmogelijke hindernissen te nemen maar zorgen er soms ook voor dat ik te diep gaat. In het verleden reageerde mijn lichaam met ‘stomme’ ongevalletjes, ik raakte niet uitgerust, verviel steeds opnieuw in ongezonde patronen en reageerde mij af op degene die mij het dichtst nabij stonden. En toch … ik hield van wat ik deed. Hoe kon ik daar mee om? Het vertrouwde hielp niet meer.

Ik zocht naar andere bronnen van weten. De paarden brachten mij op het pad van sjamanisme. Ik verkende het vrouwelijk sjamanisme en de kracht van het Medicijnwiel. Deze kennis nodigde mij uit om de Europese Spiritualiteit te verkennen. Ik volgde het pad van de priesteres en werd geïnspireerd door wicca en de leer van de druïden.

Een pad dat zich vormt door de symboliek van bomen, de 8 jaarfeesten en de jaarlijkse maancyclus die we in de natuur kunnen observeren, ervaren en beleven. Een pad die ik elke dag leef en mij heeft gebracht waar ik nu ben. Een pad die zich verder zal tonen en zal gedeeld worden vanuit Equi Mare à la Brenne.

Marianne biedt als coach de kans om bewust te leven volgens jouw eigen natuur. Je krijgt de kans om ​stil te staan bij: – wie je bent – wat jouw verlangen is Hoe je dit al doende kan bereiken: UITGEDAAGD DOOR PAARDEN – neem je jouw eigen positie in – voel je het vertrouwen in jezelf – breng je jezelf in beweging – ga je leven