Skip to main content

Ons pad

 

Equi Mare is het levensproject van Peter en Marianne. Al tien jaar biedt Marianne coaching en therapiesessies aan in Equi Mare, Praktijk voor Paarden en Persoonlijke Groei in Oostkamp. Deze praktijk wordt nu voortgezet en uitgebreid in La Fontenelle in Frankrijk.

We leven verbonden met de natuur in La Fontenelle, een authentieke hoeve in de Brenne, Frankrijk. Op het ritme van de seizoenen vinden we kracht en inspiratie om mensen en organisaties te begeleiden, op zoek naar hun kern, naar verandering, naar vernieuwing.

levenspad
groeiproces
natuurlijke flow
duurzaam

natuur
ecologische levenswijze
bomen
seizoenen

assistentie van paarden
verbinding
samenwerking
genezen

maan
cyclus
verandering
wedergeboorte

Onze visie

Met Equi Mare geven we vorm aan een duurzaam en ecologisch leven; een leven dat de verandering uitademt die we steeds meer willen zien in de samenleving.

Met meer bewuste aandacht en zorg voor mensen, dieren, de samenleving en de aarde willen we een verschil maken. Dit willen we ook doorgeven aan zin-zoekende professionals en particulieren die verschillende rollen opnemen in hun lokale gemeenschap en hun leef- en werkomgeving. We willen hen belegeiden opdat ze op hun eigen wijze een bijdrage zouden kunnen leveren aan duurzame verandering.

Onze pijlers

 • Equi Mare: Natuurcoaching/therapie met Marianne Depestel
  Therapie- en coachingstrajecten voor mensen die zich op een keerpunt bevinden. Equi Mare werkt met de spiegelende kracht van paarden als leermeesters, de natuur rondom ons en de daarbij horende cyclus van de seizoenen.
 • Equi Mare: Leef de Verandering, een online seizoensgebonden herbronningspakket
  Intekenen op deze online cursus kan individueel, op verschillende tijdstippen op het ritme van de seizoenen doorheen het jaar.
 • Equi Mare: Individueel herbronningstraject
  Stap je in dit traject, dan krijg je na de online introductiesessie de kans om gedurende 84 dagen 8 individuele coachingssessies in te plannen.
 • Equi Mare: Workshops en coaching voor groepen
  Voor groepen en organisaties over veranderingsprocessen en hoe het samenwerken met de natuur en paarden kan helpen om meer betrokkenheid en verbinding te creëren. Daardoor groeit de werk- en levenskwaliteit.
 • Equi Mare: La Fontenelle, Kleinschalig coach- en verblijfcentrum
  Een rustgevende plek, midden in de natuur van De Brenne (Frankrijk), waar de workshops kunnen plaatsvinden. Op vraag organiseren we er ook meerdaagse groepstrajecten.

Onze bewuste aandacht en zorg voor mensen en natuur geven we door aan professionals en particulieren die op zoek zijn naar duurzame verandering.

Marianne en Peter

In La Fontenelle leven we samen met onze 5 paarden en onze bordercollie Ayla, kweken we onze eigen groenten en fruit en leven we zo ecologisch mogelijk.
Peter draait, snijdt en maakt in zijn houtatelier gebruiks- en siervoorwerpen van het hout dat we winnen uit het beheer van het terrein.
Marianne begeleidt er mensen en organisaties naar verandering, organiseert workshops en biedt via online cursussen handvaten aan voor wie op zoek is naar zijn eigen wijze manier van leven, een nieuw levensritme, naar verbinding, naar thuiskomen bij zichzelf.

La Fontenelle

Sinds 1 augustus 2019 beschikt Equi Mare over een bijzondere plek ‘La Fontenelle’ in Vigoux gelegen in de Indre (Frankrijk) op zowat 600 km van Brugge. Wie wil, kan in La Fontenelle logeren en/of kiezen voor een individueel begeleid herbronningstraject.

Laat ons aanbod jouw leidraad zijn op weg naar een eigen, nieuw pad.